Vi söker en Landschef!

ELKO söker en Landschef!

ELKO AB, en av Sveriges ledande leverantörer av installationsmateriel inom el, tele och data, söker nu en Landschef. Var med när vi på ELKO tar nästa steg i vår utveckling och få möjligheten att tillsammans med ett kompetent och drivet team ha en viktig roll i ELKOs fortsatta tillväxt på den svenska marknaden.

Vi stärker upp med Landschef!

ELKO AB, en av Sveriges ledande leverantörer av installationsmateriel inom el, tele och data, söker nu en landschef. Placeringsort är Stockholm, Hammarby Sjöstad. Som landschef kommer du att ha en nyckelroll för ELKOs fortsatta tillväxt på den svenska marknaden. Du kommer att vara ansvarig för försäljningsutvecklingen av produkter i huvudsak mot kundkategorin grossister.

Du kommer att ha personalansvar för en driven säljorganisation som du ska coacha och utveckla. Detta gör du genom att närvara i försäljningsarbetet, där du tillsammans med säljarna representerar ELKO hos våra partners och kunder.

Som landschef kommer du i huvudsak arbeta med att:

  • Stärka ELKO’s ställning på den svenska marknaden
  • På ett strategiskt och operativt sätt coacha och utveckla ditt team
  • Vårda och underhålla befintliga samt skapa nya affärsförbindelser
  • Ansvara för kundförhandlingar
  • Planera marknadsaktiviteter
  • Samla in, behandla och rapportera marknadsinformation och försäljningsdata
  • Ansvara för att vi uppnår uppsatta försäljningsrelaterade mål

Arbetet kommer att medföra cirka 80 resdagar per år. I rollen ingår budgetansvar, personalansvar, säljutveckling samt uppföljning på individ- och gruppnivå. Du kommer att ingå i ELKO nordiska ledningsgrupp och rapporterar till chefen för ELKO Nordic

Vi söker dig som är en naturlig ledare med gedigen erfarenhet från kvalificerad säljledning och flera års erfarenhet från elgrossistbranschen eller i dess närhet. Du är både operativt och strategiskt lagd och förmår att coacha och motivera ett säljteam till fortsatta framgångar. Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning i botten och har goda kunskaper i det engelska språket. Körkort är ett krav.

För att vara framgångsrik i denna roll är det viktigt att du trivs i ledarrollen och har erfarenhet av eget budget- och resultatansvar. Relationer är centralt i ditt uppdrag, vilket betyder att vi söker dig som är utåtriktad och är duktig på att skapa och underhålla relationer. Som person inger du förtroende och du har ett tydligt kundfokus.

Vårt erbjudande

För dig med rätt kvalifikationer och inställning finns det därför goda utvecklingsmöjligheter inom ett marknadsledande företag med god lönsamhet och höga ambitioner.

Ansökan

Sänd din ansökan med CV till carina.kamb@elko.se, märkt med ”Landschef”. Frågor angående tjänsten besvaras av Jakob Ros, Head of ELKO på jakob.ros@elko.se.  Din ansökan vill vi ha senast den 4:e februari.

 

Annons Landschef ELKO Sverige