Det pågår febril aktivitet på den stora byggarbetsplatsen när vi besöker Olof Jörneman Marshall som är projektledare på Nordic Property Management. Clarion Hotel Draken kommer att bestå 26.000 m2 nykonstruktion. Ytterligare 6.000 m2 befintlig yta av Folkets Hus blir ombyggt till entré/reception, lobbybar, restaurang, nattklubb med mera. Biograf Draken får en varsam restaurering till sin forna glans.

Hotelldrift med tydliga miljömål

Rundturen startar i det så kallade vardagsrummet med flera sociala ytor, bland annat ett bibliotek med bevarade K-märkta vägg/golvplattor och pelare. Här tas hänsyn till minsta detalj såsom att hitta rätt kulör av originalputsen.

Från den publika delen tar vi oss upp till ett av standardrummen.
— Innan vi uppför alla rum finjusteras detaljerna i ”provrummet”. Vi testar komfort och funktion och tillför den glitter och bling som ska känneteckna Clarion, säger Olof Jörneman Marshall.

Nordic Choice Hotels har dessutom en mycket omfattande miljöpolicy och jobbar ständigt för att utveckla hållbara lösningar för klimatet genom förnybar energi och minska användningen av miljöfarliga produkter. Under 2019 blev alla hotell helt fria från onödiga plastprodukter.

— När ELKO Ocean Plastic presenterades för oss såg vi direkt det positiva i ett mer hållbart alternativ för elinstallationen. Dessa komponenter är en stor del av interiören och att få möjlighet att visa hotellgästen produkter av återvunnen havsplast känns helt rätt i vårt miljöarbete.

Produkter för hotellkoncept

ELKO Hospitality är ett koncept med lösningar och valmöjligheter som följer de förväntningar som kan ställas på ett modernt hotell. Nordic Choice och ELKO har ett gott samarbete där ELKO levererar design och elektronik till flera hotell inom Nordic Choice gruppen i Norden.

— Vi vet att det finns många entreprenörer och elektrikerföretag som är måna om hållbarhet och som vidtar en rad åtgärder. Nu får de för första gången även möjlighet att välja mer miljövänligt elmateriel. Ambitionen är att utöka havsplastsortimentet på sikt, avslutar Peter Wotz, VD ELKO Sverige.