ELKO breddar populära serier – nytt multiuttag och USB-laddare

ELKO har ett flertal strömställar- och uttagsserier för att passa in vid en mängd olika installationer med skiftande behov, såväl offentliga miljöer som i hemmet. Den tidlösa och klassiska serien, RS, utökas nu med ytterligare ett smart multiuttag och samtidigt växer designserien ELKO Plus med ett smart USB-ladduttag.

Behoven förändras över tid och det tillkommer ständigt ny teknik samtidigt som vi forsätter nyttja den befintliga. Det en stor mängd elektronikprodukter i hemmen, allt från Smartphones till digitalkameror och surfplattor, som drivs med batterier och som kräver uppladdning via USB-standarden.

ELKOs senaste tillskott tar fasta på behoven i det modena hemmet och lanserar därför ett smart USB-ladduttag i den stilrena Plus-serien. USB-ladduttaget har plats för två förbrukare och finns tillgänglig i samtliga färgkombinationer inom Plus-serien.

Slipp skarvsladdar och försvunna laddare

Samtidigt ska flera förbrukare samsas om utrymmet, särskilt belastade elintensiva platser är bakom skrivbordet eller i vardagsrummet. Datorn samsas ofta med flera förbrukare som exempelvis skrivare och bildskärm och i vardagsrummet står ofta TV-apparaten tillsammans med en DVD-spelare och en musikanläggning. RS-serien utökas nu därför med ytterligare ett smart mulituttag med plats för sex Shuckouttag.

Vi har en kontinuerlig produktutveckling av samtliga våra serier. Det innebär att även befintliga bestånd kan ta del av våra nyheter och att vi möter upp behoven vid såväl nybyggnation som vid renoveringar, säger Olle Nordström, produktchef på ELKO.

6-vägs mulituttag

6-vägsuttag i RS-serien med sex jordade Schukouttag. 16A. Levereras med petskydd och plats för dragavlastare. Multiuttaget är avsett för utanpåliggande montage och kan enkelt monteras på apparatdosa.

USB-ladduttag

USB-ladduttag med dubbla uttag i Plus-serien. För infällt montage eller utanpåliggande i hörnbox eller förhöjningsram.

Publ. juli 2012