ELKO förstärker med ny VD

Jakob Ros blir ny VD för ELKO AB som erbjuder elinstallationsmateriel med fokus på kvalitet och design.

ELKO AB i Sverige stärker positionen på den svenska marknaden genom att rekrytera en ny VD för ELKO. Jakob Ros kommer närmast från en tjänst som försäljningschef på ELKO.
 
Innan dess arbetade han på teknikgrossisten Solar Sverige AB, först som försäljningschef för kommunikation och säkerhet i region Stockholm, sedan som regions- och utesäljchef för området el i Stockholm och senast som försäljningschef för området kommunikation och säkerhet nationellt. Dessförinnan arbetade Jakob Ros som försäljningschef för data, tele och säkerhet på Ahlsell AB i region Stockholm/Norr och som produktchef för data och tele på samma företag. Han har även en bakgrund som försäljningschef och produktchef på Mcom Sverige AB och försäljningschef på NEK/CDT.
 
– Det är mycket glädjande att kunna meddela att vi har tillsatt tjänsten som VD för ELKO i Sverige med en oerhört erfaren person. Jakob Ros kommer att bidra till att ytterligare stärka ELKOs position på den svenska marknaden, säger Pål Mathisen, VD för ELKO i Norge.
 
Pål Mathisen som sedan mars 2013 varit VD för ELKO både i Sverige och Norge kommer nu åter att fokusera på den norska marknaden.
 
– Tjänsten känns väldigt spännande och jag ser med tillförsikt fram emot att tillsammans med mina kollegor förstärka vår marknadsposition ytterligare, säger Jakob Ros. 
 
Jakob Ros tillträdde tjänsten 1 oktober.