ELKO introducerar en större el- och mediacentral

ELKOs introducerar en större kombicentral för att möta upp behoven och skapa möjligheter även vid större installationer, exempelvis en villa eller större lägenhet. Kombicentralen, med plats för hela 63st DIN-moduler samt 24st RJ45 jack, innebär att även avancerade och stora projekt på en enkelt och flexibelt sätt kan installeras i en och samma central.

Moderna installationer kräver mycket utrymme, då såväl kraft som kommunikation i samtliga av hemmets utrymmen, ska samsas på en begränsad yta. Detta ställer allt högre krav på hemmets knutpunkt, kombicentralen.

ELKOs senaste tillskott kombinerar ett generöst tilltaget utrymme med flexibilitet och centralerna anpassas individuellt inför varje enskilt projekt. Det finns gott om plats för två jordfelbrytare och upp till 63st DIN- moduler. Kraftdelen är separerad, och beröringsskyddad, från kommunikationsdelen och skapar på så sätt bra utrymme för aktiv utrustning.    

– Den nya kombicentralen innebär att entreprenören redan på planeringsstadiet kan erbjuda en komplett och flexibel lösning för el och kommunikation till kunderna. Detta sparar såväl tid som pengar, då de slipper två separata installationer och kan samla samtliga komponenter på ett och samma ställe. Även tillvaron för installatören förenklas, som därmed kan dra fram samtliga kablar till en och samma plats, säger Mats Stahl, produktchef på ELKO.

Samtliga datakablar är placerade under kraftdelen och separerade med en plåt, vilket innebär att kablarna kan föras in från hela ovansidan av kombicentralen. Kombicentralen är utrustad med en välvd dörr för ytterligare utrymme för korskopplingskablage och låset är monterat på sidan för att skapa en stilren och slät framsida. Finns för såväl infällt som utanpåliggande montage.

Publ. mars 2013

Ladda ned pressrelease