ELKO lanserar nätverksbaserad HDMI-förlängare

ELKOs produktportfölj utökas nu med en HDMI-förlängare. HDMI-signalen överförs via vanlig nätverkskabel och kan därmed enkelt förflyttas till ett annat rum, något som skapar nya möjligheter i det moderna hemmet.

HDMI-teknologin utgör den globala standarden för transport av högupplöst bild och ljud. De flesta produkter, allt från TV-apparater till digital-tv-boxar och DVD-spelare, använder sig av HDMI-standarden. Teknologin innebär att en helt okomprimerad och digital signal av hög kvalitet kan sändas mellan olika enheter såsom exempelvis en digitaltvbox och en tv.

ELKOs HDMI-förlängare består av en HDMI-sändare och en HDMI-mottagare vilket innebär att en HDMI-signal, från exempelvis en DVD, kan förflyttas från ett rum till ett annat. Signalen överförs helt digitalt via standard nätverkskabel och kan därmed enkelt integreras i det befintliga nätverket.

– De flesta hemmen idag har flera TV-apparater. Däremot är det inte lika vanligt med exempelvis flera DVD-spelare, digitalboxar eller annan bildkälla, vilket snabbt kan innebära en begränsning av friheten. Med vår HDMI-förlängare flyttar du enkelt med dig HDMI-signalen, via det befintliga nätverket, till ett annat rum och detta med din vanliga fjärrkontroll, säger Mats Stahl, produktchef på ELKO.

ELKOs HDMI-förlängare stödjer de vanligast förekommande digitala ljud- och bildformaten och klarar att flytta en 1080p HD-signal upp till 50 meter.

Publ. december 2012

Ladda ned pressrelease