ELKO lanserar nya PIR rörelsedetektorer

ELKO har ett omfattande utbud av rörelsedetektorer för olika typer av applikationer och situationer. Nu lanserar ELKO ytterligare tre rörelsedetektorer för såväl inomhus- som utomhusbruk. De nya rörelsedetektorerna lämpar sig för såväl kommersiellt bruk som vid privata installationer.

Samtliga av ELKOs rörelsedetektorer nyttjar PIR-tekniken(passiv infraröd teknik) som bygger på att värmekällor som rör sig inom övervakningsområdet detekteras. Nyttjandet av rörelsedetektorer ger en ökad komfort och kan bidra med sänkt elförbrukning.

Sänkt elförbrukning och ökad komfort

Rörelsedetektorerna för utomhusbruk lämpar sig för exempelvis styrning av utomhusbelysning i bostäder eller kommersiella fastigheter. De finns i två utföranden, en med 120° bevakningsområde och en med 360° bevakningsområde där båda kan bevaka en yta på upp till 12 meter vid 2,5 meters monteringshöjd. Båda kan monteras i tak eller vägg och har medföljande fästen för montage i inner- eller ytterhörn.
 
Rörelsedetektorn för inomhusbruk är utformad för takmontage och har 360° bevakningsområde och kan bevaka en yta upp till 9,2 meter i diameter vid en monteringshöjd om 3 meter.
 
Samtliga rörelsedetektorer har justeringsmöjligheter för ljuskänslighet och gångtid och för utomhusversionen med 360° bevakningsområde även inställning av bevakningsområde.
 
Publ. november 2012
 
Ladda ned pressrelease