Ny Sverigechef och marknadschef

ELKO omorganiserar

Ny Sverigechef på ELKO blir Peter Wotz. Han innehar idag rollen som KAM-ansvarig och har en lång erfarenhet från såväl branschen som ELKO. Peter tillträder rollen från och med den 1 april. Samtidigt tillsätts även en marknadschef, Alexander Svärd.

För att ytterligare stärka ELKO som varumärke inför framtiden genomför ELKO nu en större strategisk satsning, som även innefattar en konsolidering till en enda organisation. ELKO finns idag representerat i Norge, Sverige och Finland. Och nu konsolideras alltså samtliga länder under en gemensam nordisk organisation som leds av tidigare Sverigechefen Jakob Ros.

Som ett led i denna satsning genomförs en del förändringar av den Svenska organisationen, med en ny Sverigechef. Rollen som ansvarig för den svenska marknaden kommer att tas över av Peter Wotz från och med 1 april. Peter lämnar därmed sin tidigare roll som KAM-säljare på ELKO.

– Det är en ära att få detta förtroendet och en väldigt rolig utmaning att få axla ansvaret som Sverigechef, och därmed vara med och vidareutveckla ELKOs Nordiska varumärke på den svenska marknaden tillsammans med våra kunder och partners, säger Peter Wotz, tillträdande Sverigechef på ELKO.

Den nya organisationsstrukturen innebär även att ELKO Sverige den 1 mars tillsatte en dedikerad marknadschef, med ansvar för hela ELKOs produktportfölj, i den svenska organisationen. Denna roll innehas av Alexander Svärd som närmast kommer från rollen som produktchef på ELKO. Utöver Sverige innebär rollen dessutom ett nära samarbete med hela den nordiska organisationen när det gäller såväl produkt- som marknadsstrategier. Rollen som marknadschef innebär även ett väldigt tätt samarbete med Landschefen.

– Vår nya organisation kommer innebära att vi på ett ännu mer fokuserat sätt kan stärka vår position på marknaden, säger Alexander Svärd, marknadschef på ELKO.

Kort om ELKO
ELKO är en av Skandinaviens ledande producenter av elmaterial och har i över 70 år levererat kvalitetsprodukter till hem och företag. ELKO står för hög kvalitet och hållbarhet. ELKO erbjuder innovativa produkter med en modern design inom tre områden; starkström, kommunikation och kontroll. Företaget har 200 personer anställda i Norden med huvudkontor i Oslo samt dotterbolag i Sverige.
För ytterligare information kontakta: Peter Wotz, ELKO AB, tel: 08-449 27 12,
e-post: peter.wotz@elko.se