Infällda apparater

Det låga utförandet i infällt montage där el och dosor är integrerat medför att strömbrytaren inte sticker ut mer än dörrfodret. Om man har möjlighet att i väggen montera 1 ½ dosor kan samma låga profil också erhållas för 2-vägs vägguttag. Med uttag och strömställare infällda i väggar och tak uppnås ett stilrent resultat.

Infällda Plus-serien

I infällt montage är det enkelt att uppgradera strömställare till dimmer med dimmerpuck 2-tråd 100W LED. Förmonterade anslutningsledningar bidrar till en snabb och enkel installation. Manövreras med återfjädrande tryckknapp.

ELKO Plus, det självklara valet vid infällt montage

ELKO Plus-produkterna är lågprofilerade och i första hand avsedda för dolda installationer (utan synliga kablar). Uttag som inte sticker ut mer än golvlisten förenklar möblering och strömställare i samma låga utförande gör att apparaterna aldrig bygger mer än dörrfodret. Resultatet är snyggare och mer integrerade installationer.

Låga uttag vid utsatta platser
Vid utsatta platser eller bakom möbler installeras med fördel ”låga” uttag. I 1½ dosan kommer uttaget längre in i dosan. Ett lågt uttag sticker inte ut mer än golvlisten.

Utanpåliggande apparater

Behovet av utanpåliggande montage förekommer i olika projekt och det utanpåliggande sortimentet lämpar sig väl i ROT-projekt (renovering, ombyggnad och tillbyggnad). Här tillhandahåller RS-serien flexibilitet i installationen och trots sitt kompakta format tillhandahåller apparaterna ett gott kopplingsutrymme.

Utanpåliggande RS-serien

För utanpåliggande montage i miljöer som är extra utsatta för fukt och vatten finns även IP55-klassade strömställare.

RS-serien en komplett partner i ROT-projekt 

RS-seriens fördelar är att den passar in i alla slags miljöer, oavsett inredning och färgval. Serien innehåller ett komplett urval av strömställare och vägguttag m.m. och finns i ett brett utbud av utanpåliggande produkter. RS-serien lämpar sig därför extra bra i de elinstallationer där infällt montage inte är möjligt.

Komplettera befintlig installation
I ett renoveringsprojekt kan befintligt uttag kompletteras med förhöjningsram som gör det enkelt att gå vidare med utanpåliggande kabel till ytterligare uttag. Alla i samma RS-design.