Vardagsrummet består ofta av flera zoner utformade för olika aktiviteter. Med hjälp av belysning kan man enkelt dela upp rummet i separata områden. Genom att kombinera flera ljuskällor och dimmers från ELKO skapas stämningseffekt och funktion under dygnets olika skiftningar.

ELKO Plus fjällvit

Golvlampor som ger tillräckligt med ljus för att läsa, men som inte lyser upp så mycket att det är omöjligt att slappna av, är en bra lösning vid läshörnan eller soffan.
Spotlights och spots är effektiv belysning, lätta att dimra upp t.ex. vid dammsugningen.  Riktbart ljus kan även lyfta fram fler områden och dekorativa föremål i rummet.

I en öppen planlösning är det väsentligt att skapa olika zoner, då uppfattas rummet både hemtrevligare och större. En slags beslysning vid sittgruppen, en annan över matbord och inte att förglömma ljussättning i fönster.

ELKO RS renvit och svart

Antal och placering av uttag viktigt att tänka på

Fundera noga på hur rummet ska utnyttjas vid nybyggnation eller renovering så att det finns tillräckligt med uttag. Ingen gillar skarvsladdar och uttag som är palcerade på ett sätt som försvårar möblering.
Vid utsatta platser eller bakom möbler installeras med fördel ”låga” uttag. Vägguttagen bygger endast 11 mm ut från vägg. Uttagen monteras i 1 ½ dosa.

Valmöjlighet i kombinationsram
En ny standard föreskriver större antal uttag i moderna hemmamiljöer. ELKO Plus ortimentet ger möjlighet till alla sorters monteringsval i kombinationsramar från 1-till 5-fack. Det finns även ramvarianter anpassade för 2-vägsuttag. Med möjlighet att ta bort mellandelar ges plats åt större insatser. Där utanpålliggande montage krävs finns förhöjningsram i 1-3 fack.