Strömställare och uttag i robust konstruktion

Kapslat från ELKO står pall för fuktiga och dammiga miljöer, våtrum och utomhusmiljö som många gånger kräver strömställare och vägguttag med hög IP klass. Produkterna är märkta Cool climate och klarar temperatur ner till -25C. Det finns varianter med ljus som syns bra i mörka miljöer. Membrantätning och bra kopplingsutrymme förenklar installation.

Det går även att uppgradera en IP20 (torrt/inomhus) till IP44 (vått/utomhus), bara genom att montera en extra tätningssats eller en utanpåliggande IP44-dosa.

Fördelar med kapslade strömställare och vägguttag

  • Hög kapslingsklass. Strömställare IP55 och vägguttag IP44.
  • Cool climate. Klarar temperatur ner till -25C.
  • Brett sortiment som klarar det flesta installationerna.
  • Varianter med ljus syns bra i mörka miljöer.
  • Membrantätning och bra kopplingsutrymme förenklar installation.


Badrum IP44

Badrum/toalett

I få rum är belysningen så viktig. Punktbelysning och en god allmänbelysning bidrar både till behaglig atmosfär och underlättar funktion och städning. Till det tillkommer dessutom de höga säkerhetskrav som är förenade med elinstallationer i ett våtrum.

Komfort och energibesparing med termostat
Ett enkelt sätt att spara energi och samtidigt öka komforten är att installera termostat som kan reglera temperaturen för golv, rum eller en kombination av båda. Med inbyggd begränsning av golvgivare (max 27°C) gör den lämplig även för känsliga golv och separat ingång för styrning av nattsänkning (4°C) minskar energiförbrukning.

Utemiljö IP44

Utemiljö

Utomhusbelysning på fasaden, staketet eller bryggan kräver en säker installation, speciellt under de kalla och fuktiga tiderna på året. Strömställare från ELKO har hög IP-klass för dessa förhållanden.

Uttag för utebruk har många användningsområden:  Högttryckstvätt vid garaget, värmekälla på altanen, mobilladdare i uterummet, högtalare mm - man får aldrig nog av utomhusuttag.

Installera jordfelsbrytare
Lite extra försiktighet är klokt så snart el används i fuktiga miljöer. Se därför till att alla elinstallationer i badrum, våtrum och tvättstugor alltid är utrustade med jordfelsbrytare. Fast monterad jordfelsbrytare skall alltid installeras av behörig elinstallatör.