- Vi har ramavtal med ELKO och använder deras eluttag, strömbrytare och övriga apparater i många av våra hotell. Vi har nu gått in för produkter i svart kulör från serien ELKO Ocean Plastic, som ligger helt i linje med vår hållbarhetspolicy, säger Olof Jörneman, projektledare Strawberry.

Strawberry har två ben, dels hotellkedjor med varumärkena Comfort, Quality, Clarion Collection och Clarion samt One Brand Hotel, som består av 35 unika hotell.

Olof Jörneman- Vi har det breda utbudet för att kunna täcka alla kunders olika smak, behov och plånböcker. Jag arbetar som projektledare för ett team som är med från första programhandlingen, då vi ska bygga upp ett nytt hotell eller renovera, till att vi lämnar över nycklarna till de som skall driva hotellet. I vårt arbete ingår bland annat att ta in arkitekter, göra ett koncept med inredning etc., berättar Olof Jörneman.

”ELKO Ocean Plastic ligger helt i linje med vår hållbarhetspolicy och det är den serie som gäller i mina framtida projekt”

Tätt samarbete
Strawberry har sedan flera år tillbaka ramavtal med ELKO och de bägge företagen har ett tätt samarbete, framför allt då det gäller de uttag, strömställare och övriga apparater som krävs på hotellen.

- Produkterna har mycket god funktionalitet och en tidlös design som passar in väl på våra hotellrum. Samtidigt är kvaliteten hög och produkterna hållbara över tid. Det fungerar mycket smidigt att jobba tillsammans med ELKO, de är lyhörda och vi får alltid bra respons. I och med vårt ramavtal så vet vi priserna på produkterna och det är därför lätt för oss att budgetera ett projekt, vilket också är en fördel, säger Olof och fortsätter:

- De produkter vi använder skall vara så hållbara som möjligt och därför var det självklart för mig att välja den nya serien ELKO Ocean Plastic, tillverkad av återvunnen havsplast, till prestigeprojektet Clarion Hotel Draken i Göteborg. ELKO Ocean Plastic ligger helt i linje med vår hållbarhetspolicy och det är den serie som gäller i mina framtida projekt.

ELKO Hospitality är ett noggrant urval av produkter som lämpar sig extra bra i hotellmiljö. Se inspirationsbroschyren (PDF, 5MB) här.