ELKO har levererat strömställare, vägguttag, dossystem och elektronikprodukter till hem och företag i snart 80 år. Vi ligger hela tiden i framkant och erbjuder marknaden kontinuerligt nya och innovativa lösningar. Vi har de högsta kvalitets- och miljökraven på de produkter som ska ingå i vårt sortiment.

Produkterna skall ha hög funktionalitet, god design, vara enkla att installera och dessutom användarvänliga. ELKO RS och ELKO Plus är lysande exempel på att vi fortlöpande ändrar och förbättrar standarden för design, komfort och funktionalitet i hemmet, på kontoret och i offentliga byggnader.

ELKO erbjuder trygghet och kvalitet
  • Lättillgängliga på marknaden.
  • Trygghet genom många år på marknaden.
  • Representerade över hela landet.
  • Tät kontakt mellan säljare och kunder.
  • Kvalitet som bygger på nordisk tradition.
  • Finns hos alla etablerade grossister samt i detaljhandeln.
     

Marknadsnärvaro och tillgänglighet

Vi finns representerade hos landets grossister och i bygghandeln. Tillgängligheten gör ELKO till ett attraktivt val i elinstallationen för såväl montörer som slutkunder.

ELKO har totalt 200 anställda i Norden varav 15 på den svenska marknaden. I Sverige har vi en rikstäckande säljorganisation bestående av sju utesäljare och en KAM. Våra säljare besöker grossister, butiker, elinstallatörer, elkonsulter, arkitekter samt entreprenörer. Förutom att vi ställer ut på de stora branschmässorna har vi även en rullande mässbuss, med vilken vi är ute och besöker kunder över hela landet.

ELKO är ett kompetensföretag och de flesta på företaget har bakgrunden att ha arbetat som elinstallatör. Tack vare våra medarbetares kunskap kan vi alltid ge snabb, personlig service och support till våra kunder.