I sekelskifteslägenheten vid Mariatorget i Stockholm har Kim och sambon Ann återskapat känslan från boutiquehotellet de bodde på i Phuket. Men det är inte första gången som hotellupplevelser sätter tonen i parets hem. Kim, ena halvan av popduon Norlie & KKV och Ann träffades för nio år sedan och har tillsammans transformerat flera lägenheter från grunden.

Hur kom ni i kontakt med ELKO:s produkter?

”Elbyrån vi brukar anlita har ett tätt samarbete med ELKO och rekommenderade deras produkter. Vår kontaktperson sa att ELKO har hög kvalitet och bra prissatta produkter. När vi sedan såg de olika alternativen fastnade vi för designen på de svarta glasramarna. Det var precis den finish vi var ute efter och vi hade inte hittat något likvärdigt på marknaden”, säger Kim och Ann.

Michael Druse, regionssäljare på ELKO i Stockholm kom tidigt in i processen och har hjälpt till i valet av ramar och apparater för att uppnå den stilrena och enhetliga känslan de var ute efter.

Uttag i kök Kim Vadenhag

Varför valde ni glasramar i Plus Option?

”Vi är noggranna vid renovering att hålla oss till ett fåtal materialval. Glasramarna var därför perfekta i den här lägenheten. I kök och vardagsrum med mörkt trä, natursten och metall blev de svarta glasramarna bra accenter medan de vita glasramarna smälte in i badrummens ljusare beige och vita färgskala”. Läs mer om Plus Option i inspirationsfoldern (PDF, 4MB).

Boutiquekänslan stor inspirationskälla

Kim och Ann har en stor passion för resor och att upptäcka nya platser. Men där andra väljer resmål och därefter boende tänker de annorlunda.

”Vi reser aldrig till städer och sedan väljer hotell, istället utgår vi från hotellet och ser hur vi kommer dit. Ett spännande hotell får bestämma vart resan bär,” berättar Kim. Inspiration från olika boutiquehotell ger varje lägenhet sin unika touch, från hotellrum i Mexiko och Bali i förra renoveringen till Phuket i denna.

USB i sovrum, termostat i badrum, Kim Vadenhag
 
Vad gillar ni bäst med ert hem?

”Sovrummet är vårt safe place, vi gillar att hänga där och har inrett det som ett hotellrum med en suite, soffhörna och TV. Det blir som en egen liten oas”, Ann fortsätter; här bestämde vi att ha USB-uttag vid sängen som på många hotell.

Helheten lyftes med Option

I sekelskifteslägenheten är mixen av hårt och mjukt det genomgående temat, det ganska maskulina köket i kontrast med valv, trä och böljande gardiner. I den dova färgskalan blir Optionramarna en intressant detalj som höjer helhetsintrycket.

Kim och Ann är glada över samarbetet med ELKO. ”Vi är så nöjda med känslan som glasramarna bidrar till. Prisbild och kvalitet på strömbrytare, dimmers och uttag är också något vi prioriterar när vi väljer elmaterial och med ELKO fick vi allt det”.