Berätta om företaget
– Hjältevadshus finns i småländska Hjältevad, där vi byggt trähus med fokus på trygghet sedan 1947. Antalet anställda vid anläggningen är cirka 145 medarbetare. Hjältevadshus ägs av Pulsen, som är ett av Sveriges mest framgångsrika IT-bolag.

Hur sker produktionen?
– Vi bygger alla våra hus inomhus, i en torr och säker miljö, i vår fabrik. Då allt byggs under ett och samma tak kan vi även kontrollera alla arbetsmoment och hålla en hög och jämn kvalitet. Husen byggs i moduler, komplett med golv, kök etc. och all elinstallation. De färdiga modulerna levereras sedan till tomten, monteras ihop och redan efter en dag är huset vädersäkrat. Därefter påbörjas arbetet med tapetsering, montering av kakel och klinker samt lister etc., el kopplas mellan modulerna och system driftsätts. Tack vare vårt moderna byggsystem har vi efter montering endast en byggtid på fem veckor.

Berätta om arbetet med ELKO
– Vi arbetar bara med kvalitetssäkrade leverantörer och med ett väl genomarbetat sortiment. ELKO har vi haft ett nära samarbete med sedan 90-talet, då vi började använda deras strömbrytare och vägguttag från RS-serien. Under 2000-talet tillkom deras röda dosserie, alltså de dosor som sitter bakom apparaterna, infällda i vägg och tak. Dos-
serien ger många kombinationsmöjligheter och sparar tid för oss vid monteringen i fabriken. Under årens lopp har vårt samarbete med ELKO utvecklats till att idag även omfatta produkter så som USB-uttag, nätverksuttag m.m.

– ELKO har ett brett standardsortiment som passar våra behov. Samtidigt är de lyhörda för våra synpunkter och vi har hela tiden en öppen dialog. Vi utför ju samma moment vid varje husbygge och kan därför ge ELKO värdefull information om produkters fördelar och nackdelar. Tid är pengar och därför är det viktigt för oss att produkterna är montagevänliga samtidigt som de skall hålla högsta kvalitet. Sist men inte minst uppskattar vi den personliga servicen och den support vi får från ELKO med snabb respons om vi har några frågor.

Vilka ELKO-produkter monterar ni som standard i Hjältevadshusen?
– Det är bland annat ELKO strömbrytare, vägguttag, hörnboxar, nätverksuttag, USB-ladduttag, takdoslock etc. I snitt producerar vi ungefär fyra hus i veckan och varje hus innehåller ett 100-tal produkter från ELKO – strömställare, vägguttag samt dosor. Produkterna har vi lagerförda vid vår fabrik, för högsta tillgänglighet. Och antalet ELKO-produkter har ökat under åren i och med att det blir mer och mer teknik i våra hus. Vi är den enda hustillverkaren som idag erbjuder solpaneler och smarta hem-system som standard och vi har även elbilsladdare som tillval. Tekniken går framåt hela tiden och vi vill ligga i framkant, därför känns det naturligt att ha ELKO som en trygg och långsiktig samarbetspartner.