Vi tror på ROT-marknaden, speciellt i tuffare tider då man i högre grad fokuserar på att renovera istället för att köpa nytt. Och när ROT-jobben görs så kompletteras det idag med fler uttag och strömbrytare, för ökad komfort. Nu föreskriver standarden ett större antal uttag i moderna kontors- och hemmamiljöer. I och med att man idag också har allt mer teknik, såväl i hemmet som på kontoret, så krävs det också fler uttag och inte bara för el utan även uttag för antenn, data och USB, säger Linus Persson Ferm, Channel Manager på ELKO.

275 000 ROT-dosor per år

Produkterna finns i såväl infällt som utanpåliggande utförande och trots det kompakta formatet tillhandahåller apparaterna ett gott kopplingsutrymme. Ett befintligt uttag kan också kompletteras med förhöjningsram som gör det enkelt att gå vidare med utanpåliggande kabel till ytterligare uttag.

– Vår mest kända produkt för ROT-installationer är vår multidosa, även kallad ROT-dosan. Med hjälp av den är det enkelt att sätta infällda uttag i redan färdigbyggda väggar. Det blir en snygg installation och detta utan att man behövt göra åverkan på väggen i övrigt.

Unik innovation

En annan unik innovation från ELKO är hörnboxen, som är en naturlig ingrediens i svenska kök sedan mer än 20 år.

– Hörnboxen kan användas på många ställen där man vill spara plats och få en enkel installation. I kök monteras den vanligen i vinkeln mellan vägg under överskåpet, vilket innebär att all eldragning sker smidigt i eller bakom överskåpet utan att man behöver ta hål i kaklet. Givetvis kan man bestycka hörnboxen på olika sätt, exempelvis med ett USB-uttag så man enkelt kan ladda mobilen. Möjligheterna med hörnboxen är mycket stora och den finns nu att få även i ett byggbart utförande, där man kan anpassa storleken beroende på hur många apparater som ska monteras.